dilluns, 14 de novembre del 2011

Recull del mes d'octubre


P5 A
ELS NENS I NENES DE P4 I P5 ANEM A “LA CENSADA”
Hem fet un taller de una titella de la Castanyera i hem anat al bosc de passeig.
La classe dels dofins P5A. 

Divendres 21 d’octubre, Martorell 2011
Varem passar el dia sencer fent coses relacionades amb la tardor: un taller on vam fer una titella, un passeig pel bosc on vam conèixer la Castanyereta ( neta de la Castanyera) i just abans de dinar, ens van fer un teatre de diferents contes de Hans Christian Andersen. Va ser molt divertit!!!

P5 B
ELS NENS I NENES DE P3, P4 I P5 CELEBREM LA CASTANYADA A L’ESCOLA
Com que a plogut l’hem celebrat a dins el menjador


La classe de les Orques P5B. Divendres 28 d’octubre, Martorell 2011
El divendres a la tarda ens varem disfressar castanyers i castanyeres perquè esperàvem una visita molt especial. Ens va visitar la senyora Castanyera que venia de molt lluny a veure’ns i repartir-nos castanyes. Nosaltres li vam fer diferents danses i cantar diferents cançons per donar-li les gràcies.

1er A
Ja som nens i nenes grans!
La classe dels taxis ja hem començat primer, i per això estem aprenent a fer moltes coses noves.


Marc Navarro, Minerva Villatobas, Ayman Salhi, Izan Bermejo, Bintou Drame. Martorell. 27-10-2011
El dia 12 de setembre, el nostre grup de 1er A tornava a l’escola. Allí ens esperava la nostra nova mestra, la Marta. Des d’aquell primer dia, ja hem anat fent moltes coses: hem après els números fins al 20,estem aprenent a sumar, ja sabem el que és una desena, la majoria de nosaltres, ja sabem escriure ben bé en lletra lligada, i anem aprenent a escriure i llegir tan ràpid com el vent, o sigui, que ja hem fet molta feina.

A més a més ja hem fet fins i tot, una sortida; vam anar al teatre a veure l’espectacle “Nens, al pati”

Tenim assignatures noves: castellà, català, matemàtiques, coneixement del medi, etc.
I una de les coses que més ens agrada és que tenim pissarra digital a la classe, encara que de moment, la Marta sols ens deixa utilitzar-la quan ens portem bé.
També tenim deures pel cap de setmana, i a poc a poc es van complicant!
Vinga nois i noies, moltes gràcies per llegir-nos i esperem que continueu seguint la nostra revista!

1er B
APRENEM CANÇONS!


Alumnes de 1r B. Martorell. 27-10-2011
El dijous 27 d’octubre, els nens i nenes de primer B vam aprendre una cançó: L’ocell de foc!
Ens van explicar el conte i després vam estar escoltant “L’ocell de foc”. Aquesta cançó ens va agradar molt perquè sabíem que l’escoltaríem a la sortida de l’Auditori de Barcelona. Així, quan l’escoltem, ja ens la sabrem!

Va ser molt divertit, perquè fent una rotllana vam estar ballant i cantant la cançó. Quan ja ens la sabíem una mica, com que ja som més grans perquè anem a primer, vam poder tocar el seu ritme amb molts instruments, com el triangle, la caixa de fusta, i alguns altres.

Ens va agradar molt!

2on A
Els alumnes de 2nA ja tenim nom… Els Veterianris.
 

Aquest curs escolar els alumnes de 2nA l’hem començat amb una pluja d’idees sobre quin podria ser el nom que ens identifiqués com a classe. Després d’una llarga votació en la que van quedar tres candidats: els Futbolistes, els Taxistes i els Veterinaris, finalment ens vam decidir per la tercera: Els Veterinaris.
 
Vam estar parlant sobre el que ja coneixem dels veterinaris i sobre què ens agradaria aprendre en relació amb ells: Quin tipus de material utilitzen, Quin tipus d’animals atenen, On treballen, etc., i ràpidament van oferir-se voluntaris per portar informació, dibuixos... relacionats amb el tema. D’aquesta manera, el Xavi ens va portar un mural contestant algunes de les preguntes que volíem respondre, l’Ainhoa ens va obrir les portes de la Clínica Veterinària Echegaray, la Daniela ens va portar un llibre sobre animals, El Deivid i la Wissal van fer-ne dibuixos, etc.

El tema ens agrada molt així que continuem treballant i ja us ho explicarem !!!

3er A
CONCURS DE CARBASSES A SANT ESTEVE


Maria Chinchilla, Silvia Sánchez i Mario Garcia.
El primer premi de la primera edició va ser per Lluis Pulido amb una carbassa de 101 kg. El segon va anar per Arnau Casals i el tercer per a Gina Miró. L’alcalde, Enric Carbonell, i el regidor de cultura, van ser els encarregats de lliurar els premis als guanyadors.

3er B
HEM ANAT AL TEATRE

 













Ainhoa Biosca, Adam El Khayat i Lidia Pelayo. Martorell. 26 d'octubre de 2011.
Hem anat al teatre a veure un espectacle i el títol es deia “Sopa de pedra”. Quan vam arribar al Centre Cultural de Martorell (on es feia l'obra) va començar el teatre i els personatges deien Max i Teo. En Max era molt graciós i en Teo era molt llest. Un era més ordenat i l'altre desordenat. Quan es ficaven en la màquina del temps la pantalla era molt guay. I quan els protagonistes estaven dintre de la màquina feien que aquesta es mogués de veritat i era molt divertit. En ho vam passar molt bé.

L'espectacle “Sopa de pedra” es va realitzar a la sala de teatre del Centre Cultural de Martorell.

4rt A
Visita al jardí Botànic de Barcelona
El jardí Botànic era al mig de la muntanya de Montjuic, en un entorn privilegiat.



Mireia Tostado,Drizzle Terraza,Eva Ropero. Martorell 4 -10-2011.
El dia 2 de novembre, els alumnes de 4t vam anar d’ excursió a Barcelona, al Museu de Ciències naturals, al Jardí Botànic. Primer vam anar a esmorzar al costat de la entrada, i després vam pujar per un caminet tot de plantes. Hem vist cucs, marietes…fins que hem arribat a un edifici molt gran . Però com havíem fet un caminet molt curt, vam fer una altre volta, mirant totes les plantes que trobàvem pel camí. Fins que vam tornar al lloc. Tots nosaltres, que érem 4t A i 4t B havíem entrat, llavors hi havien dues noies que explicaven tot. Després vam anar a una altre sala, i allà vam fer un taller. Primer vam fer grups i cada grup feia buscava informació sobre alguna cosa relacionada amb les ciències naturals. Hi havia mapes, arbres, plantes, conquilles. Quan ja vam investigar, cada grup va sortir a explicar de que tractava el treball que havia fet el seu grup. Després vam anar a dinar a una zona de pícnic, fins que es va acabar l’ excursió. I finalment vam tornar amb l’ autocar cap el col•legi.

4rt B
ANEM AL TEATRE!!!!
Anem al teatre a veure “Sopa de pedres”



Naiara Porta, Andrea Silva i Emma Vilches. Martorell.28/10/11
El dimecres 26 d’octubre vam anar al Centre Cultural de Martorell a veure l’espectacle “Sopa de pedres”. El teatre explicava la història d’uns nois, en Teo i en Max, i l’àvia d’un dels nois. Aquests nois van fer una màquina que viatjava a través del temps. L’àvia va entrar a la màquina i es va perdre en el temps i els nois van viatjar per anar a buscar-la.

Primer van anar a la prehistòria i l’àvia no estava allà perquè ja havia passat i s’havia fet famosa amb la sopa de pedres.

Després van anar al futur on van conèixer un robot. Aquest robot volia anar amb ells i com que no va poder els hi va treure una peça de la màquina, però igualment van poder anar a la edat mitjana.

Quan van arribar a la edat mitjana van anar a la presó perquè van preguntar per la seva àvia. Allí l’acusaven de bruixa. A la presó hi havia l’avia. 
 
Entre tots tres van elaborar un pla per marxar: van organitzar una sopa on tothom hi podia participar portant algun ingredient. La sopa va tenir molt èxit, fins i tot el rei els va felicitar. Després ja van poder tornar a casa.

Va ser un espectacle molt divertit i vam riure moltíssim!

5è A
ANEM AL TEATRE!!!
Els alumnes de cicle superior vam anar al teatre a veure l’obra Estrambòtic.



Mireia Navarro, Joan Puebla i Erik Rodríguez. Martorell. 20-10-2011
El passat dijous 20 d’octubre a la tarda, els alumnes de cicle superior, vam realitzar una sortida al teatre. De la nostra classe ( 5è A ) no hi va poder anar tothom, així que al final hi vam anar 20 alumnes i la nostra tutora, la Gemma. A la nostra classe alguns, no els va agradar, però a la majoria sí que els va agradar, perquè va ser molt divertit.

L’espectacle ens va fer molta gràcia perquè feien tonteries. El teatre mòbil, que era la companyia de teatre que l’organitzava, al principi de tot treien els peus i ells no sortien, només els seus peus. I després també feien la vida submarina. Un es disfressava de peix i un altre d’un cuc que es deia Sebastià. Més tard, un actor havia perdut l’ombra i l’altre feia d’ombra per fer màgia. El que feia d’ombra repetia tot el que feia l’altre i era molt divertit. També, li van dir cap de suro a un de la nostra classe, però era de broma. Després, van triar una nena que la van fer pujar a l’escenari, volien fer-la desaparèixer però la primera vegada no va funcionar.

La nena que van fer pujar a l’escenari , que era de l’escola Juan Ramón Jiménez, tota l’estona s’estava rient perquè li feia molta gràcia, vergonya i nervis a l’hora. Finalment, van representar a futbolinístes (ninots de futbolí ). I el teatre mòbil es va acabar i tot va ser impressionant.

5è B
ANEM AL MUSEU DE L'ENRAJOLADA!
La classe de 5è B ha fet un taller de decoració de rajoles.
Cadascú de nosaltres ha fet la seva pròpia rajola.
La tècnica es diu trepa.
El Braian no va poder venir perquè estava malalt. Quina llàstima ! Ja li ho explicarem.

Carla Martín, Daniel López i Sara Rodriguez. Martorell. 28- 10 2011
Dijous 28 d'octubre els alumnes de 5è B hem fet de decoradors de rajoles tal i com ho feien fa més de 600 anys. Primer hem agafat uns papers amb dibuixos i hem retallat el dibuix. Han quedat foradats amb la forma del dibuix. A això li diuen TREPA.

Després ens han donat una rajola de fang amb una capa de color blanc. Hem posat les trepes retallades damunt la rajola i hem pintat els forats amb un color blau molt bonic que es diu blau cobalt. Després amb un punxó hem anat treien molt suaument pintura blava per fer els dibuixets que hem volgut: lletres, ratlles, noms, flors... Després es posaran a dins un forn especial (per coure ceràmica) i quedaran cuites i molt brillants.

Això ho saben fer des de fa uns vuit-cents anys i ens ho van ensenyar els musulmans que estaven a Andalusia sobretot a la ciutat de Málaga.

Després els catalans van fer ceràmiques de molts colors i el museu Santacana (L'Enrajolada), es diu així perquè esta decorat amb moltes rajoles.



Aquesta rajola té més de 500 anys, és l'original!

6è A
Maria i jo
La classe de 6è A vam veure una pel•lícula d’una nena amb autisme a Alternativa.
Nosaltres fem un projecte d’Alternativa sobre les discapacitats.



Carlos Castilla ,Eric Martínez i El-ham Acharki. Martorell. Octubre 2011
La pel·lícula tracta d’una nena amb autisme. A través del diari del seu pare, coneixem l’evolució de la seva filla i el seu dia a dia amb aquesta discapacitat.

Desprès de veure el fragment de la pel•lícula , vam parlar entre tots de què ens havia semblat.
Vam comentar que gràcies a l’ajuda de la seva família pot tenir una vida normal.

6è B
SORTIDA DEL PRIMER TRIMESTRE DELS 6ès.
Taller de percussió al Caixa- Forum i visita a l´Exposició de Retrats de la “Belle Epoque”.



Islam Zarfani, Eduardo Vega i Javier Sandino.
El passat dimarts 4 d´octubre vam anar al Caixa- Forum a fer un taller de percussió i a veure una exposició de pintura de l´època del “Belle Epoque” al museu d´aquesta entitat.

Vam sortir de l´escola molt d´hora , les 8.30 h, perquè havíem d´agafar el tren per anar a Plaça Espanya a Barcelona. Quan vam arribar vam caminar una mica per arribar al Caixa-Forum. Allà ens esperava el Juanjo, el monitor del taller de percussió.

Vam tocar el xilòfon, metal·lòfon i carillons. Va estar molt dinàmic i divertit.

Desprès vam anar a veure l´exposició de retrats de “Belle Epoque”. Uns quadres molt grans i amb molt de color, d´autors com Monet, Cezanne, Boldini I Sorolla.

Vam dinar a un parc d´allà a prop i desprès vam anar a donar un tomb per la zona. I a les 15h cap al tren per tornar a l´escola.