dilluns, 16 de gener del 2012

Recull del mes de novembre


P5 A
ELS NENS I NENES DE P5 A JA TENIM PISSARRA DIGITAL
Gràcies al David mestre dels nois i noies de 6è A  que la va instal·lar.

La classe dels dofins P5A. Martorell. Divendres 25 de novembre, 2011
Desprès de molt esperar-la va  ser una gran sorpresa ! només arribar a la classe ens va posar molt contents tenir-la allà!!! LA NOVA PISSARRA DIGITAL!!! De seguida  vam voler provar-la  i posar-nos a treballar.

P5 B
ELS NENS I NENES DE P5 HEM ANAT DE VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL
La visita va ser el dia 23 de novembre, el mateix que el simulacre de incendis.

La classe de les Orques P5B. Martorell. Divendres 25 de novembre, 2011
Quin mati més mogut... desprès d’arribar al mati a l’escola  i poc desprès de posar-nos a treballar... sona una sirena... era el simulacre!!!  Desprès de sortir en fila de l’escola varem tornar entrar per anar a  la visita de la biblioteca.
La visita va ser molt guay, ens van ensenyar on eren els contes i llibres per nosaltres, ens van recordar les normes, ens van explicar que hi ha un carnet amb el que podem endur-nos llibres a casa... etc  i com a premi per estar atents i escoltar tot el que ens deien ENS VAN DONAR UN DIPLOMA!!

1er A
A PRIMER APRENEM EL NOM D’ALGUNS OSSOS DE L’ESQUELET!
La classe dels taxis estem aprenent nomes de molts ossos de l’esquelet humà  a Coneixement del Medi.


Ylenia SIles, Izan Bermejo, Minerva Villatobas, Marc Navarro, Salwa Benyahia, Mohamed Bouazza. Martorell. 25/11/11
Sabíeu que el cos humà d’un adult té 206 ossos? I sabíeu que quan naixem encara en tenim més? Aproximadament uns 300.  Això passa perquè  molt dels ossos, com els del cap, al nàixer estar més separats, i a mesura que anem creixent, aquests ossos es van unint, i per això quan som adults, en tenim menys.
També sabem que l’ós mes llarg de tot el cos està a la cama i es diu fèmur.
Ah! I hi ha un múscul al cos que té un nom super llarg; es diu esternocleidomastoïdal.
Ara estem començant a treballar els sentits, que són molt importants per les persones, l’oïda, l’olfacte, la vista, el gust i el tacte.
També sabem el nom de moltes articulacions!

Com veieu, anem fent poc a poc cada dia i anem aprenent molt.
Fins l’altra!
Els taxis

1er B
SOM AGENTS NETS!
Hem sigut agents nets per primera vegada des de que som a primer.


Grup-classe. Martorell. 28-11-2011
Per primera vegada des de que vam començar primer, hem pogut ser agents nets.
Cada dia durant una setmana, quatre nens que van canviant, surten al pati amb uns petos grocs.
Durant l’hora de pati, els agents nets recullen els papers que veuen a terra i avisen als nens i nenes que llencen papers pel pati.
Quan sona el timbre, tota la classe donem un tomb per recollir el que ha quedat i recollim els contenidors de reciclatge.

Estem deixant el pati molt net!

Ens ho passem molt bé!
 
2n A
ELS VETERINARIS TENIM NOTÍCIES…

Seguint amb el joc que ens dóna el nom de la classe, aquest any a medi hem començat per estudiar els Animals i les seves característiques principals, ja que és un tema que ens agrada molt i que està relacionat amb el que vam escollir per identificar-nos.
Després d’estudiar-los i reconèixer les seves principals característiques, hem elaborat aquest mural que ens serveix de resum de tot el que hem après. L’hem fet a partir d’imatges d’animals que hem anat buscant a casa (a partir de retalls de diaris, internet...) i les hem portat a classe per tal de classificar-les en funció de la característica que volíem estudiar.
Però això no és tot, mireu quina Vaca ha fet la Tanit a casa seva.  L’ha feta amb la tècnica del paper maxé: ha fet l’estructura amb globus i paper de diari enganxat amb celo. Després, amb una barreja de cola i aigua, l’ha anat cobrint amb paper de cuina. L’ha deixat assecar i l’ha pintada amb temperes.

T’ha quedat fantàstic Tanit. Moltes gràcies per compartir-ho amb tots nosaltres.

2n B
LA CLASSE DELS BOMBERS HEM SIGUT  AGENT  NET 
Alumnes de 2n B la classe dels bombers. Martorell. 16-11-2011 
Durant  la  setmana  del  14  al  18 de novembre  els   alumnes de la classe de 2n B, Els Bombers, som els Agent Net a l´escola . La nostra   tasca és  recollir  la  brutícia  que  ha quedat al  terra del pati i llençar-ho a l’escombraria corresponent:  la groga, la marró i la  de rebuig.  També avisem als nens del pati que no llencin tanta brutícia perquè sinó l’hem de recollir nosaltres. Vam trobar sucs, peles de fruita, papers, entrepans sencers i papers de magdalenes. El dimarts va ploure i vam haver d’anar des de 1r a 6è a recollir la brossa de l’esmorzar. Portàvem dues bosses, una per la brossa orgànica i una altra pels plàstics.
Com ens queden encara dos dies estem segurs que podrem fe de bons Agent Net.

3er B
VOLCÀ   SUBMARÍ   A   CANÀRIES
 
Roger García, Guillem Hidalgo i Yolanda Piñero. Martorell. 17 de novembre de 2011
A lílla del Hierro de les Illes Canàries hi ha un volcà sota l'aigua en erupció. Els veïns estan molt preocupats. Tres dies després de l'erupció els peixos i criatures del mar s'estan morint de calor. Si aquest volcà explotés podria provocar un tsunami.

4rt A
Vam fer un simulacre d’evacuació a l’escola!
Tots els nens i nenes de la classe van creure que era de veritat un incendi i algú es va posar molt nerviós.

Nouha Sane, Anira Sanjosé, Marcos Dorrio. Martorell
El  dimecres  dia  23  de  novembre  vam  fer  el  simulacre  d’evacuació   i  ens  vam  anar per la porta d’emergència.
4tA va tancar totes les portes ràpidament. Va ser de prova, i alguns nens i nenes ens van espantar molt. L’Anira es va donar un cop al cap amb la paret de la classe, perquè tots anaven molt ràpids.
Finalment  tot  va  sortir  molt    i  la  valoració   és positiva. Si hagués sigut de veritat tots ens hauríem salvat! 

4rt B
L´incendi
El divendres passat dia 18 de novembre , es va cremar la cuina d´un pis, al carrer Lluis Requesents, al davant de la nostra escola.

El  dimecres  dia  23  de  novembre  vam  fer  el  simulacre  d’evacuació   i  ens  vam  anar per la porta d’emergència.
4tA va tancar totes les portes ràpidament. Va ser de prova, i alguns nens i nenes ens van espantar molt. L’Anira es va donar un cop al cap amb la paret de la classe, perquè tots anaven molt ràpids.
Finalment  tot  va  sortir  molt    i  la  valoració   és positiva. Si hagués sigut de veritat tots ens hauríem salvat!  

5è A
UN SIMULACRE D’EMERGÈNCIA A  L’ESCOLA!!!!
A l’escola José Echegaray vam realitar un simulacre d’incendi.

Sílvia Higueras, Eman Acharki i Mario Martínez. Martorell. 29-11-2011
El passat dimecres 23 de novembre els alumnes de tota l’escola vam realitzar el simulacre d’incendi i vam sortir al pati. Feia molt de fred i ens va agradar molt però tot  va ser molt ràpid  i molt divertit. Estàvem fent català a la classe i va sonar l’alarma i la nostra professora va dir que féssim una fila, vam baixar les escales ràpid però tranquils. Llavors vam arribar els primers a la pista juntament amb els alumnes de 4t. Els bombers no van poder vindre per que tenien una emergència. Després del simulacre vam continuar fent classe de català.
El Mario no va poder  vindre a l’escola perquè  va anar al metge i no va poder escoltar i fer el simulacre. També el divendres a l’hora de música va sonar l’alarma de la fàbrica de la Solvay  per  si s’escoltava bé de diferents punts de Martorell i a l’escola la vam sentir molt bé.
El simulacre ho va organitzar la Maria Tena, la nostra professora de religió.
 
5è B
ANEM AL MUSEU DE LA MÚSICA!

Abdel el Bakhti, Enric Ferrer i Braian Fores. Martorell. 5-12-2011 
Els alumnes de 5è, el passat 15 de novembre, hem visitat el Museu de la Música, construït per l'arquitecte Rafael Moneo. Està situat a la segona planta de l'Auditori, edifici construït per l'arquitecte Puig i Cadafalch.
El Museu de la Música té una col·lecció d'instruments musicals meravellosa, no us ho podeu imaginar, potser n'hi ha més de mil !!!  Són instruments d'arreu del món, des de les més antigues civilitzacions fins a les noves tecnologies del nostre segle XXI. Els alumnes de 5è hem treballat aquest trimestre la Prehistòria, l'Edat Antiga i l'Edat Mitjana, per aquesta raó hem pogut apreciar els canvis i la continuïtat en el temps.
És impressionant!  N'hi ha instruments de l'Àfrica, de l'Orient Llunyà, de Llatinoamèrica i d'Europa. T'acostes al vitrall en què estan exposats i sents  la seva música, cadascú el seu ritme. Sembla màgia!
El més divertit és quan acabem la visita, anem a una sala d'instruments, diuen la sala d'Interactius, és a dir, que es poden tocar els instruments.  Hem tocat la guitarra elèctrica, el violí, l'orgue, l'arpa, el violoncel, etc.  Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses!

6è A
LA PANERA DE NADAL
Els nens i nenes de 6è hem venut paperetes per una panera.
A la panera hi ha molts tipus de menjar que vam portar de casa. 
 
Fernanda Dávila, Xavier Àlvarez, Nouhaila Moustaid. Martorell. 24/11/11
La panera és un event de Nadal al qual es ven loteria per un euro. Els tres últims números del sorteig de la once són el dia 13 de desembre del 2011de la panera de color verd i la de color groc el 15 de desembre de 2011. Els nens de 6è venen aquestes paperetes a un euro. Si et toca pot tocar-te molt de menjar en bon estat. Els nens de 6é van ordenar les paperetes del 000 al 999. N’hi ha de dos tipus: la panera número 1, que és de color verd en les paperetes, i la panera número 2, que es de color groc, les dos son casi el mateix però ham variació de menjar. Es per agrupar diners per al viatge de fi de curs ,a Valencia, que realitzaren els nens de 6é del Jose Echegaray. Els números guanyadors són: verda 360 i la groga 621.

6è B
PARTIT DE FUTBOL SALA FC BARCELONA vs AE MARTORELL

PABLO MOYANO, ESTHER ODOFIN I MIQUEL PÉREZ. MARTORELL. 29/11/11
El passat dia 19 de noviembre, l’AE Martorell (l’equip de futbol sala, del qual uns nens de 6è són jugadors) va jugar contra el FC Barcelona. Malauradament, van perdre per una quantitat molt alta. S’ho van passar molt bé. Les instal·lacions eren impresionants. Van jugar al pavelló Joan Gamper.
Va  ser una experiència inolvidable. Era la primera vegada que jugaven al camp del Barça. Un d’ells va intentar intercambiar la samarreta però no va ser possible. Al final del partit van acabar amb un somriure a la cara orgullosos de haver pogut jugar contra l’equip que els hi agrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada